Кога жените трябва да се грижат за своите мъже?

Най-вероятно вече протестирате срещу така поставения от мен въпрос. Такова нещо като “трябва” не би трябвало да има, ще си кажете, и “винаги” – ще отговорите. Независимо това, може би ще се изненадате от публикацията ми, когато отбележа, че има жени, които се мислят за грижовни, но действително не го правят.

Дамите не трябва да се грижат за своите мъже или съпрузи само в болест, както гласи прословутата брачна клетва. Грижата е онова, което показва в най-висока степен, че обичаме и държим човекът до нас да бъде в изрядно здраве и вид и да притежава всичко онова, което му е необходимо, за да се чувства щастлив.

Затова ето кога, според известни специалисти и британски психолози, жените трябва да се грижат за своите мъже:

  • Всеки път, когато Той е разстроен или е под стрес след работния ден. – Стресът е бич и би могъл да отключи редица сериозно заболявания, а ако присъствието и грижата на другия е достатъчно, мъжът лесно ще излезе от ситуацията. Много жени пропускат този момент  – не обръщат внимание или когато мъжът се прибере умислен, притеснен и закъснял, съпругата започва да го мъмри, да го натоварва с делничните проблеми и да му споделя за собствените грижи.
  • Когато пие твърде много, или се храни твърде обилно. – Някои мъже прекаляват и с хапването, и с пийването. Не обичат жените им да се бъркат и да ги поучават, но и самите жени ги оставят да се наслаждават на порока си. Другият вариант е поведение на жена, която обижда и упражнява крайна забрана над мъжа си. Жената трябва да следи порцията и питиетата на мъжа си без той да усеща това или без да му се противопоставя открито в компания. Откъде накъде тя ще следи, ще си кажат тук мнозина. Ами мъжкият мозък е склонен да се отдава на удоволствие без да мисли за “после”, докато женският е по-практичен и винаги взима в предвид бъдещето – наднормено тегло, проблеми с черния дроб, бъбреците, простата, високо кръвно и склонност към диабет.
  • За неговото самочувствие. – Жената трябва специално да “полива” самочувствието на мъжа, за да бъде той уверен в себе. Това означава да му повтаря, че ще се справи, колко е умен, представителен и така нататък.

caring-your-manЕто кога е добре нежният пол да подкрепя и да полага усилия във взаимоотношенията с мъжа си. Наблюдения на брачни или двойки, живеещи на семейни начела, показват, че когато Той е спокоен, уравновесен и уверен в себе си допринася с повече в семейството. Защо точно мъжът е на фокус, а не жената. Нима няма и тя самочувствие? Отговорът е, че при мъжа нагоните са по-силно изразени – либидото и агресия. Затова контролът над тях, води до по-явни резултати в личен план.