Грижите за храненето на малкия човек започват с неговото раждане. Детето бозае до определена възраст, а ако майката няма кърма, детето се захранва с адаптирани млека. Постепенно в храненето се включват кисело мляко, хляб, пюрета, супи, сирене, бисквити и т.н.

Особено полезни са обикновените бисквити. И то не само като хранителна стойност или поради начинът, по който се отразяват на коремчето – те не дразнят, храносмилат се лесно и носят ситост. Една от големите услуги, които ни правят бисквитите е, че са помощници на растящите зъбки.

baby-biscuitПървите зъби изникват нормално през 5-тия – 6-тия месец. Но разбира се, за всяко дете е индивидуално. Не са непознати случаи при бебета, на които първото зъбче започва да пробива към края на 3-тия месец, а също така има деца, при които това се случва едва към 7-мия или 8-мия – т.е. в по-късен етап на развитие.

Тогава малкият ревлив разбойник често търси гумени играчки за дъвчене. За известен период от време следва мир и тишина у дома. Гумените играчки обаче могат да бъдат заменени и с обикновени бисквити.

Най-вероятно не са малко майките от вас, които оставят бисквитите да се накиснат малко с лъжица или две кисело или прясно мляко, а след това размачкват добре и дават получената смес на детето си. Това е чудесно, ако го правите, но бисквитите могат да се дадат и в своето „сурово“ състояние. Няма опасност малкото да се задави с троха, защото то дефакто само ги плюнчи, стърже с пробилите зъбки, без да може да отгризва. За сметка на това са му по-любими от всякакви гумени мечета и гевречета, защото са вкусни и постепенно се топят в устичката.

Така че, мами, да знаете, че има много ползи от обикновените бисквити.

Кои да изберете?

Нямам конкретен отговор. Можете да купите обикновени бисквити „Житен дар“ – с масло, ябълки и канела и други типове от тези на Нестле, или да заложите на познатите и по-стари на пазара тип закуска.