Кажете ми какъв чай пиете, за да ви кажа за какво ви помага и как се грижи. Топлата напитка се консумира целогодишно, но лично на мен, през зимните месеци ми е най-любима, защото освен здраве, носи и усещане за особен уют. В следващите редове ще разгледаме някои от най-предпочитаните чайове и техните ползи.

Загряващ чай от джинджифил
Вкусът на джинджифила не е за всеки, но всички се кълнат в имуностимулиращия му ефект. И с право, в допълнение към свойствата за стимулиране на кръвообращението, джинджифилът е истински верен помощник срещу вируси и укрепване на имунната ни система. Gingerol горещото вещество в джинджифила, също ни дава усещането, че сме затоплени отвътре. Чаят от джинджифил е и истински ободряващ и често дори действа по-добре от чаша кафе.

Станете по-балансирани с чай ройбос
Чаят ройбос или чаят от червен храст е един от видовете чай, които са богати на витамини и минерали. Той е чистач на радикали и поддържа тялото ни в борбата с вирусите, както и подпомагането на здравето. Освен това е щадящ стомаха. Това е идеално, особено през зимата, когато сме склонни да ядем много и нездравословно през празничния сезон. Освен това чаят Ройбос има релаксиращ ефект и осигурява баланс – идеален, ако сме стресирани и търсим спокойствие и тишина.

Скоро продължаваме с още видове чай, а дотогава един тематичен поздрав от мен: https://www.youtube.com/watch?v=jOTnQ7Uk1FE