Здравейте! Както ви обещах, продължаваме с видовете чай и ползите от тях.

Мечтайте за далечни светове с chaitee
Китайската дума не означава нищо друго освен чай. Но е специален, тъй като е с подправки и съставлява: черен чай, обогатен с кардамон, джинджифил, канела, карамфил и много други. Това създава и почти коледния му вкус, който не пречи да се пие и през февруари. Този вид чай е особено популярен в Индия и винаги е леко модифициран и рафиниран с различни подправки. В резултат на това ефектът му също варира: кардамонът например има благоприятен храносмилателен ефект. Благодарение на основата си от черен чай, той винаги е леко стимулиращ и следователно може да се използва като заместител на кафето. Особено чай лате (чай с мляко) от години е абсолютна тренд напитка, която се предлага на много места.

Започнете сутринта бодро с черен чай
Черният чай е подходящ за много случаи: независимо дали сутрин като заместител на кафето или следобед във времето за английски чай с малко мляко. Ако обаче искате да намалите консумацията на кофеин, вие сте на грешното място с този вид чай. Той не съдържа по-малко кофеин от кафето, просто действа по различен начин: по принцип черният чай също има стимулиращ и храносмилателен ефект. Въпреки това, отнема повече време на кофеина, за да развие ефекта си в тялото, но и продължава по-дълго. Предимството е, че можете сами да регулирате силата на кофеина: кратко време на накисване води до повече кофеин в чая, по-дълго време до по-малко. Черният чай също е по-малко дразнещ за стомаха от кафето. Според американско проучване Черният чай също помага за укрепване на имунната система и, ако се консумира редовно, стимулира имунната система.

Плодов чай
Поради високото съдържание на витамини и минерали, плодовият чай не трябва да липсва в дома ни. Забавен факт е, че по принцип плодовият чай не е един от „истинските“ видове чай, тъй като не съдържа чаени листа от чаеното растение, а само плодове. Следователно плодовите чайове са по-скоро здравословна (освежаваща) напитка с високо съдържание на витамини. Те могат да имат успокояващ ефект върху децата и също така са здравословна алтернатива на индустриалния студен чай или сок.