Бързият и кратък отговор на този въпрос е – този, който доставя удоволствие. Много е лесно на фитнес инструкторите да казват на хората как и по какъв начин да тренират телата си. Но според мен какъвто и спорт да изберете, той трябва наистина да ви доставя удоволствие. Няма смисъл да правите нещо, само защото някой е решел, че така трябва и това е полезно. Наистина полезно за вас ще бъде да се движите и да поддържате тонуса си с нещо, което наистина ви доставя удоволствие. Просто всеки трябва да намери най-доброто за себе си.

Аз лично много харесвам спорта скуош. Интензивен, динамичен и развиващ много аспекти на човешкото тяло и мисъл. От една страна спортът е свързан с бързина на краката и ръцете, от друга с много добра координация и следене на топчето. Друг положителен аспект на този вид спорт е, че развива и стратегическата и пространствена мисъл. Реално по правилата на играта, можете да използвате четири от четири стени на игрището, в което играете. Следователно комбинитивността, бързата и стратегическа мисъл, също са сред оръжията на добрия скуош състезател.

Не на последно място ще отбележа, че това е спорт, който използва почти всички мускулни групи на вашето тяло, което означава, че е прекрасна тренировка, дори за тези, които искат да изваят телата си.