По определение пластичната хирургия представлява оперативна корекция и намеса във функционалността на човешкото тяло при изгаряния, ампутации, белези и др. Днес обаче като се чуе “пластична хирургия” и всеки си представя корекция на нас, устни, гърди, и какви ли не други части от тялото, с едничката цел да се “разкрасим”. Получава се така, че една специалност в медицината, която е възникнала с изключително хуманна идея днес е използвана за “производството” на Франкенщайновци.

Наричам ги така, защото според мен прекомерните корекции на външния вид превръщат хората в нечовешки създания. Стремежът към някакъв изкривен идеал за красота, като че ли не им позволява да се погледнат наистина и непрекъснато намират някакви недостатъци във външния си вит. Като той е определящ за тях самите.

Не интелектът или ценностите им, а външният вид са важните за тях, за да могат да се харесат те самите и да могат да ги харесат околните. Но е истина, че много момичета и не само представителките на нежния пол, но предимно те, прекаляват с операциите.

Вижте повече във видеото: