Ако имате близки с деца, племенници или приятелки с малчугани, да знаете от мен едно: каните ли ги на гости, трябва ЗА-ДЪЛ-ЖИ-ТЕЛН-НО да имате нещо, с което да усмирите палавниците. Най-малкото, за да си чуете приказката със събеседниците си.

Ако щете ми вярвайте, но когато една от най-добрите ми приятелки беше у дома миналата неделя следобед, детето и не спря да тича от хола към спалнята и да се хвърля на леглото. Правият коридор между двете стаи сякаш го изкушаваше да изразходва енергията си. При това повтори упражнението „апартаментско тичане” към 267454647 пъти и продължаваше.

На нас възрастните сервирам кафе, на децата – натурален сок. Викам го да пие –дори не се трогва. За всички бях направила чийзкейк по лесна рецепта, която видях във фейсбук страницата на Lacrima, естествено с тяхното крема сирене.

Приятелката ми, още като видя да го изваждам от хладилника, каза, че изобщо няма да го яде нейният син. Не обичал. Не обичал ли? Ти да видиш. Само му показах творението си цели парчета праскови и закротува на масата цели 20 минути. Обра кремообразната част и плодовете и остави бисквитите.

cheesecakeПриятелката ми беше доста изненадана и ме попита как съм постигнала този ефект и какво има в чийзкейка. Обясних, че е с крема сирене Lacrima и обикновени бисквити Житен дар.  Дадох и дори рецептата, за да приготви у дома.

Оказа се, че крема сиренето на Lacrima е доста добро попадение. Вече за втори път чувам, че децата харесват млечните продукти на тази марка и ми стана любопитно дали просто са толкова вкусни или пък са специално адаптирани за деца. В сайта на Lacrima  не откривам такава информация. Ако някой може да ми отговори, подканям го да пише  в коментар.

Което от двете да е – доволна съм да видя, че даден продукт се харесва, тъй като в момента на пазара има много  стоки, повечето от които приготвяни от съмнителни суровини и със съмнителна хранителна стойност. А това, че децата обичат нещо и посягат към него, може да бъде показателно, тъй като техните вкусови рецептори са много изострени и именно заради това са естествено мерило за качество. Ако нещо им харесва и го ядат, значи то си заслужава.