nose

Носът е онази част от нашето лице, от нашето тяло изобщо, който често среща нашия негативизъм. Намираме му недостатъци, оглеждаме постоянно за несъвършенства и се оплакваме от простия факт, че щръкнал напред често изгаря на слънце, зачервява се от студа или се бели ужасно през лятото.

Всъщност носът е единственият, който се одухотворява в афоризми, а като добавим и това, че мнозина развиват нософобия и избират партньора си по формата на носа, горкият се оказва най-мразеният и гледан под лупа орган. А същевременно има водеща роля във визията ни.

Да обичаш себе си, означава да уважаваш всяка част от тялото си и ако  нещо в нея не ти допада, да се погрижиш да я подобриш. Съвсем изключвам пластичната хирургия, а имам предвид всичко онова, с което можем да се предпазим от проблеми, свързани с влиянието на външната среда.

След като знаем за чувствителността на това местенце е добре още в началото на лятото да купуваме крем против изгаряне, да почистваме внимателно от грим, за да предпазим от черни точки, да премахваме излишното окосмение и да нанасяме необходимия лосион вечер и преди да излезем навън. През зимата е редно да се грижим по същия начин.

Малцина действително знаят, че носът е доста податливо място за образуване на пигменти петна и злокачествени образования. Не знаех и аз до момента, в който не отидох на дерматолог, тъй като лицето ми бе изгоряло ужасно след двудневен изглед в планината. Тогава моят лекар ми препоръча крем с UV защита,  който да не пропускам да нанасям на лицето си, когато ще се излагам продължително на слънце или преди дълга разходка. Клинично тествани и препоръчвани от повечето медици са продуктите на Bioderma. Но има и други на пазара. Зависи от предпочитанията и обема на портфейла ви.

Грижете се за всяка частица от тялото си с прецизността, с която се гримирате, оправяте прическата си или избирате облеклото си. Защото всяка частица от вас е ценна и трябва да бъде не само красива, но и здрава.