Както формата на лицето, ръцете и ходилата, така и за устните можем да кажем, че издават много от нашия характер. По тяхната форма, по метода на дидактиката, като един същински Шерлок Хоумс, и вие можете да разберете много за човека срещу вас. lip-shapes

 

Първи признак – плътност на устните.

Тънки устни – тези устни са притежание на целенасочен, устремен, но и своенравен човек, за когото често съществуват две мнения – неговото и грешното. Хората с такива устни са много борбени и с изключително логично мислене. По голямата част имат високи изисквания към околните и към себе си. Носят труден характер и са непреклонни в много отношения.

Устни със средна плътност. Много хора имат нито много пухкави, нито много тънки устни. Дори бихме ги описали като обикновени или нормални. Тези хора са изключително уравновесени и по-голямата част от тях умеят да гледат на живота си в перспектива. Умни и начетени са. Обичат приключения, имат собствен стил и обичат да са сред приятели и шумни компании.

Пухкави и големи устни. Обикновено притежателите им са много сърдечни, много меки хора. Изключително чувствени и доста често провокативни. Умеят да използват всяка ситуация в своя полза и са наблюдателни. Обкръжението им е голямо, тъй като се радват на много внимание, но стриктно избират приятелите си, защото имат високи изисквания към себе си и околните. Перфекционисти и понякога големи педанти.

Втори тип признак – контур на устните.

Формата на устата е комбинация от нейната плътност и контур. По общи наблюдения се счита:

Силно изразеният контур може да се опише като ясен ръб на горната или долната устна по линията на носа. Хора с такива “изписани” устни са по-често капризни, умеят да манипулират и знаят как да постигнат повече за личния си комфорт. Добри професионалисти са в областта, в която работят, общителни са и могат да бъдат добри лидери.

Слабо изразен, почти без контур. Много хора имат деликатна извивка на устните под носа. Такива хора са по-мълчаливи и сдържани. В чести случаи са плахи и се нуждаят да обмислят добре всяка своя стъпка в живота или ежедневието си. Ако обаче до тях застане по-силен характер, са способни са придобият самоувереност и да постигнат много.

Малки, обли устни. Не случайно в много поеми се казва “уста, пъпка роза”. Много мъже и жени притежават малки, като дължина, овални устни. Това са мили и сговорчиви хора. Често случаи са тихи, но много наблюдателни. Казват толкова, колкото е нужно, но винаги на правилното място при правилната ситуация.

Издължена уста. Сещате се за Джулия Робъртс, познах ли? Да, тя е типичен пример на широка и голяма уста. Такива са хората, които обичат да слушат, да говорят, но по-скоро да обясняват, да ръководят и дори да поучават.  Имат усет към красивото и определено са големи бохеми. Обичат живота с всичките си сетива и се забавляват във всеки сгоден момент.

Квадратна и вдлъбната уста. Понякога долната устна е със силно издаден ръб. Друг тип са устни, които рязко се извиват към отвора на устата. Тези хора са предимно романтици. Посвещават живота си на търсения и откривания на себе си. Уважават верните си приятели и умишлено не контактуват с хората, които смятат за подозрителни или нелоялни. Искрени и честолюбиви са. Искат да направят света по-добър, затова понякога са крайни – ту добри и състрадателни, готови да прощават, ту жестоки в своята справедливост. Обичат да експериментират и са отворени към странностите на света.

Трети признак – цвят на устните.

Червени, розови – освен чисто биологично, може да се каже, че именно тази биология определя типът. Червени са устни на хора с добро оросяване, но и при хора, които често хапят устата си. Тези хора са много емоционални и понякога дори несдържани в реакциите си.

Светли, бледи устни. Представителите им са по-строги, трудно се привързват, но привържат ли се веднъж могат да обичат с цялото си сърце и душа и правят всичко за хората около тях. Бледите устни могат обаче да бъдат придружени от често напукване, независимо дали се ползва балсам за устни (извън грижата за тъканта им), което е признак за скрита чувствителност.

А в каква комбинация са вашите устни?