Летните топли дни могат да се окажат голямо изпитание за красивата ни кожа. Дебнат ни опасности от различни страни и колкото по-топло става, толкова повече внимание трябва да им обръщаме. Ето някои от тях, допълнени с лесни техники за красив и свеж вид на кожата ни през лятото.

1. Първите слънчеви лъчи. Зимата кожата ни не усеща много от досега си със слънчевите лъчи. Първият й “спомен” с тях често води до изгаряния, поява на пъпчици и раздразнение. Може и да сте го усетили вече… обикновено се случва през април или май месец. Затова е важно да се пазим на време. Когато следващия уикенд се запътите към планината, сложете в чантата си и шишнце със слънцезащитен лосион. И го използвайте! Поне за лицето и врата си.

2. Дехидратация. Водата е живот и не преувеличавам, като го казвам. Тялото ни лесно се дехидратира, ако не се грижим за него и това бързо ще се отрази на свежестта на кожата ни. Пийте чиста прясна вода по-често и хапвайте повече свежи плодове и зеленчуци.

thumbs_67003-HowtheSunDamagesYourSkin.png.690x0_q100

3. Предпазвайте се ежедневно. Фон дьо тените, ББ кремчетата, лосионите против изгаряне и спрейовете с UV защита не са създадени само за да си даваме парите за тях. Целта им е да ни защитават, така че използвайте най-удобните и подходящи сред тях както за лицето, така и за тялото си.

4. Не става дума само за плажа. Върнете се за секунда на т.3. Използвайте тези продукти всеки ден, защото макар да не го усещате така силно, постоянно сте изложени на слънце – рискът от изгаряне не и само на морето. Нима не шофирате, не вървите пеша понякога, не стоите до прозорец и не излизате на кафе с приятели? Нима слънцето не пече над вас и тогава? Имайте предвид, че то лесно прониква и през дрехите, особено ако са по-тънки и светли на цвят. Затова хващате тен дори когато сте облечени. Убедих ли ви?

5. Слънчеви очила и шапка. Хубаво е слънчевите ви очила да са с по-големи стъкла, за да предпазите нежната и тънка кожа под очите ви. Тя се наранява и изсушава много по-лесно, което естествено би довело до поява на бръчици и тъмни кръгове. Носенето на шапки през лятото пък ще предпази косата ви от изсушаване и ще пази сянка на лицето ви едновременно.