Неоспорима истина е, че начинът ни на хранене оказва огромно влияние върху начина ни на живот и това как се чувстваме. Храната е източник на енергия, на сила, жизнен тонус и щастие. Храната е здраве и удоволствие.

Подозирам, че и вие като всички умни и интересуващи се млади хора, знаете колко е важно да живеем здравословно и умно. Запознати сте с благотворното влияние на плодовете и зеленчуците върху тялото ни и знаете колко е важно да ги приемаме ежедневно. Затова ще ви издам един трик как по естествен и напълно непринуден начин да увеличите дневната си доза зелени храни. А като се замислим… кое всъщност е зелено? Краставицата, броколите, марулята, спанакът, зелето, магданоза и т.н. все полезни вкусотии, които освен всичко са засищащи и нискокалорични. Това автоматично означава, че ядейки повече от тях, ще консумирате по-малко от останалите ястия на масата, които вероятно са и много по-калорични.

asian_salad_green_plate_harticleИ така, за какво става въпрос? Идеята е, че ако сервирате зелена и още някаква храна в зелена чиния, ще хапвате повече от първата. Това се получава, защото по-светилите картофи, месо, риба или каквото сте сготвили, изпъкват на тъмно-зеления фон на чинията. Това създава илюзията, че са по-големи и обемни и респективно си слагате по-малко от тях в чинията. Същевременно цветът “поглъща” зелената храна, правейки я да изглежда по-малко и от нея слагате повече. Звучи логично, нали?

Защо не пробвате? Според мен ще се получи и без да полагате каквито и да е допълнителни усилия, ще направите нещо полезно за здравето си 😉