Дневната е топла и уютна. Това е стаята, в която прекарвате най-много време. Там се намира малката масичка, където слагате чашата за вино, чай или кафе, книгата или списанието. Там е телевизорът с всички онези ваши предавания и сериали, на които можете сладичко да си подремвате. Там е и мекият диван, на който обичате да се излягате. Мнозина заспиват на това местенце, отпуснати след вечеря, и се молят никой да не им развали сладките часове до сутринта. Колко неприятно е да ви събудят и да ви накарат да се местите в леглото си, да се преобличате с пижамата си, да миете зъби и т.н. Особено възхитени и примамени от идеята да спят на диваните си са главно мъжете, които съвсем спокойно се отпускат там по време на мач с отбор, който не е сред фаворитите им. При това го правят независимо кое време от денонощието е.

sleep on coachСпането на дивана обаче не е най-полезното нещо. Дори той да е мек и да изглежда много удобен, когато сте изморени, в действителност усещате, че не е трябвало да прекарвате нощта или няколко часа след обяд на него едва след като сте се събудили двойно по-уморени от времето преди да си легнете.

Диваните са направени за сядане, а не за продължително спане. Те нямат матрак и са доста по-къси. Обикновено лягате на тях на една страна със свити в коленете крака. Не можете да шавате много и да сменяте позицията на тялото си. В резултат гръбнакът се изкривява, подари липсата на подходяща фирма за сън. Страдат и вратът и раменете ви, тъй като заемат неестествена позиция. След като се събудите чувствате обща скованост и доста често едната ви страна е изтръпнала.

Когато тялото не може да се отпусне, почивката и освежаването няма да настъпят. Няколко прекарани нощи на дивана са равносилни на три дни преход с камили и построяването на четвърт пирамида. Дискомфортът е проникнал във всяка частица на тялото ви. Но пък има нещо много хубаво в цялата история с диваните, разтегателни фотьойли и походните легла. Ако сте прекарали няколко нощи на някое от тях, след това ще оцените собствения си матрак по достойнство.

Rate this post

One Reply to “Не спете на дивана!”

  1. И аз много често го правя този номер в делничен ден, а напоследък и в почивните дни – изпъна ли се на дивана и веднага заспивам. Явно на работа се уморявам много.

Leave a Reply