Комфорт в собствената си кожа

Всички искаме да изглеждаме добре и да се чувстваме комфортно в собствената си кожа. А спазвайки няколко прости рутинни навици, това е напълно възможно.

Например знаете ли, че в днешния забързан живот, който водим, сънят е сред най-важните фактори. Освен че влияе на емоционалното ни състояние, липсата му се отразява и върху външния ни вид. Не е приятно да се събудим с тъмни кръгове под очите, нали?

Разбира се, както ритъма, така и нуждата от сън са индивидуални за всички, затова най-добре е да слушаме тялото си, то знае най-добре от какво има нужда и ще ни подскаже.

За съжаление повечето от нас не са в състояние да следват естествения си ритъм. Много хора всъщност принадлежат към така наречените „сови“. Тоест активни през нощта и по-пасивни през деня. Аз също съм от тях, но това влияе на пълноценния ми сън, защото заспивам в малките часове на нощта, а сутрин много трудно ставам за работа.

Ранното събуждане не е проблем пък за другия тип хора „чучулигите“. От своя страна те започват деня в добро настроение и мотивирани, но са уморени рано вечерта.

Въпреки това се приема здравословно време за сън от около 7 часа, за да се даде на тялото достатъчна възможност за регенерация. Нашите механизми за възстановяване работят с пълна скорост през това време, имунната система се укрепва, кожата се възстановява и мозъкът ни обработва преживяванията през деня.

За щастие пътят към по-голям магнетизъм и красота вече не е свързан с това да изглеждаме възможно най-младежки. Стилът и добре поддържаният външен вид са много по-решаващи за начина, по който ни възприемат другите. Все пак най-важното е да се чувстваме комфортно в собствената си кожа и да сме щастливи. По този начин изглеждаме и красиви.