Бельо според фигурата (част 1)

Какво бельо ми подхожда? Често съм си задавала този въпрос, след като няколко пъти мечтаните от мен дантелени изкушения не са ми стаояли така добре, както съм искала.

Бельото е нещо много интимно. Освен удобно, то трябва да бъде красиво и да ни доставя удоволствие. Правилно бельо, съобразено с фигурата ни, трябва да подчертае женствеността ни и да повдигне самочувствието ни. В тази връзка намерих интересен наръчник със съвети какво бельо да изберем според формите си. Смятам темата за полезна и затова я споделям с вас.

Според ръководството, за жените с по-малък бюст има голям спектър от възможности. Подходящи са меки безшевни сутиени или дантелени бюстиета. Ако спадате към тази група, може да направите така, че оптически да уголемите бюста си със сутиен с повдигащ ефект, който има подплънки в чашките си.

При жени с по-широк таз и по-видими извивки, препоръчителни са фини бикини с дълъг крачол. Те ще създадат илюзия за по-дълги и по-прибрани бедра. Ако сте сред тези дами, може да се съсредоточите върху предимствата си. Например наблегнете не горни дрехи с деколте и изберете хубав сутиен, част от който деликатно да се подава. Може да заложите на нежна дантела, бродерия или стилна цветова комбинация.

Сложно изработеното бельо с много дантелени и декоративни конфигурации, както и слипове с широка талия са особено подходящи за нежни и по-слаби фигури. Светлите цветове и флоралните мотиви също изглеждат и стоят добре на по-слабичките дами, като подчертават женствеността им. Красивите корсажи също подчертават женските извивки.