Красотата е абстрактно понятие, което, ако съдим по историята има много и различни измерения. В днешно време да бъдеш красив/а е поставено на пиедестал и много хора се стараят да покрият наложените стереотипи. Използвайки хирургически интервенции или преработвайки снимки с различни програми обаче, излъчваме само фалш и суета, губейки индивидуалността си, копирайки се един друг.

А задавали ли сме си въпроса какво ни прави привлекателни? Нима именно различията не са тези наши белези, които ни отличават и правят красиви? Чували ли сте, че всъщност красотата е в очите на гледащия? И както знаем, всичко, към което гледаме с любов, също е красиво.

Независимо от това, има фактори и характеристики, които автоматично свързваме с концепцията за привлекателност. Например гладка, безупречна кожа, здрав външен вид и гъста, блестяща коса. И ако погледнем назад в историята, ще забележим, че тези черти винаги са били идеали за красота.

Тези примери ясно показват, че това са статусни символи на времето, които се основават на социалните условия и които, като че ли, определят характеристиките на красотата на времето. Както вече споменах, в наши дни на красотата се придава голямо значение. Хората са склонни да забравят, че истинската красота идва отвътре.

Да се намираме за привлекателни е също важен момент, който подкрепя нашето самочувствие и собственото ни възприятие. Това включва също да се грижим за себе си, да не се пренебрегваме и да не се поддаваме на моментни тенденции. Най-голяма победа е да се приемем такива, каквито сме и ще забележим, че автоматично започваме да бъдем възприемани като привлекателни от другите хора.