Стриите са неприятните резки, които се получават след отслабване и напълняване и отново отслабване. Последица са и след бременност. Обикновено стрии се получават в областта на седалището, корема и бедрата. По рядко среащани, но ги има, са и по ръцете, гърдите и гърба. Могат да се проявят в различна форма – бледи и тесни, червеникави и по-едри, силно изразени и дълбоки.

Борбата на жените с тези появили се белези е много дълга. Едни вярват, че те ще се прикрият след тренировки, а други, че ще изчезнат след купуването на различни препарати, чиято цел е заздравяване на кожата. “Лечението” обаче е доста продължително във времето и изисква закупуването на скъпи продукти.

Има обаче един изпитан метод, който има същото бавно действие, но поне е много по-евтин и натурален. Заличаването на стриите може да се постигне с масло от пшеничен зародиш. Можете да го намерите в магазините, които предлагат масажни масла и продукти с чист натурален произход.

striaeЕдно малко флаконче от това масло ще ви стигне за дълъг период от време, защото е мазно и се ползва съвсем малко от него.

Начин на ползване: Сложете няколко капки на дланта си и разтрийте добре мястото, където са се образували стриите. изчакайте да попие преди да облечете дрехите си. Повтаряйте процедурата сутрин и вечер или поне един път на ден. След около 3 седмици ще усетите разликата. След 3 месеца ще имате видим резултат.

Аз съм ползвала масло от пшеничен зародиш и мога да твърдя, че действа. Знайте обаче, че е много по-ефективно при леки и малки стрии, като тези на снимката. По-издължените и на пръв поглед едри белези се заличават по-бавно във времето. Особено големите със зачервявания. Някои от тях никога няма да се премахват, така че не очаквайте това. Те просто ще избледнеят и ще се свият.