3 красиви растения, които не изискват много грижи

Апартаментите невинаги са идеален дом за големи стайни растения – затова хората по градовете често се ориентират към по-малки и по-лесни за отглеждане видове, подходящи за ограниченото пространство и за ограниченото време, с което разполагат повечето от нас. Тъй като много обичам цветя и въобще зеленина, наскоро потърсих съвети за красиви и неангажиращи растения, с които да разкрася дома си. Сега ще ги споделя с вас:

Невен

Известен със своите оранжеви и жълти цветове, невенът носи свежест във всяка стая и бързо може да се превърне в отличен аксесоар, тъй като те растат бързо и лесно. Тъй като те са растения, които се адаптират към всяко пространство и се нуждаят от минимум грижи, лесно можете да създадете подходяща среда за тях – достатъчно е да поставите това растение близо до прозорец, така че да може да получава достатъчно естествена светлина и да расте правилно. През лятото ще ви трябват само 3 – 4 поливания седмично и 2 или 3 през останалата част от годината.

Африканска виолетка

Африканската виолетка не изисква много внимание, за да се поддържа в добро състояние през лятото или зимата. Отглежда се специално на закрито и се нуждае само от малко слънчева светлина всеки ден, така че, ако е възможно, я поставете на източен прозорец, за да може цветето да получи необходимата сутрешна слънчева светлина. По отношение на почвата, дръжте я влажна, но не прекалявайте с водата, защото това може да накара цветето да изгние твърде бързо. Също така, не забравяйте да избягвате намокрянето на листата, тъй като водните капки могат да причинят мъртви петна по тях. Струва си да се отбележи, че растението процъфтява в райони с хубаво време, така че дръжте прозорците си отворени, за да им доставите необходимия свеж въздух.

Бегония

Въпреки че традиционно се смята за цвете, което се гледа на открито, бегонията също може лесно да се адаптира към живота в апартамент, тъй като е издръжлива, с ниска поддръжка и обилно цъвтяща. Бегониите предпочитат по-ниски температури, така че преди да си купите такава, се уверете, че домът ви не е прекалено горещ. Поставете ги близо до слънчев прозорец, за да насърчите растежа и ги поливайте веднъж или два пъти на ден в зависимост от климата и влагата на почвата.