„100 Зърна” на Елиаз, нормална заплата и се предпазваш от атероскелроза

Ръждата на живота – така наричат атероскелрозата. Това заболяване винаги е смятано за едно от най-опасните. Може да доведе до сериозни последици като инфаркт и инсулт, стенокардия, бъбречна недостатъчност, пареща болка в краката, главоболие, психични разстройства и други. Атеросклерозата представлява отлагане на мастни плакипо стените на артерии и други кръвоносни съдове, като ги прави по-твърди и големи. Запушванията водят до неприятен развой.

Рискът от атеросклероза се понижава с правилно хранене. Заболяването също се повлиява добре от определена диета. Важно е да осигурите на организма си вещества, които да спомагат при осъществяването на липидната обмяна и заздравяването на стените на кръвоносните съдове, да нормализират холестерола, да намаляват усвоените въглехидрати и мазнини и да понижават калоричността.

Това означава да се приемат:
–   Достатъчно количество плодове и зеленчуци ( сурови и сушени)
–   Нерафинираните масла са за нормализиране на червата и изхвърляне на излишния холестерол;
–   Белтъчини, набавяни от постно месо, птици, риба, защото пълноценни са и животинските мазнини;
–   Достатъчно количество лецитин за усвояването на мазнините и в частност холестерола – соево масло, яйца, черен дроб, ядки, пшеничени трици;
–   Намаляване на тлъстите меса – като колбаси, консерви и пастети, пълномаслени млека и млечни продукти с висок процент.

Обърнете особено внимание на хлябът и хлебните изделия. Много от нас не сядат на трапезата без хляб. В резултат си сипват допълнително и надвишават нужната дажба на определени вещества в организма. Хапването на хляб носи усещане за ситост, което остава доста по-дълго в организма. Освен това самият хляб съдържа фибри, влакнини и витамини.

Препоръчват се хлябове от едромляно, ръжено и пшенично брашно, както и от цели, натрошени, зърна. Търсите такива от фирми, които имат отношение към здравословното хранене. Полезен и носител на награда на Международния Пловдивски панаир за 2006 година е хляб „Дълголетие”, а на БУЛПЕК 2014 – хляб „100 Зърна” на хлебозавод Горубляне – Елиаз. Здравословните изделия може да си позволи всеки човек с нормална заплата. Елиаз са изключителни педанти по отношение здравословно хранене и от години следват философията за вибрационната храна, изготвена изцяло от натурални суровини, вярвайки, че във всяко зрънце се намират 5-те елемента в природата, в тяхната цялост.10grain

Хлябът на хлебозавод Горубляне – Елиаз може да бъде открит в големи и малки магазини. Една филия по време на хранене е достатъчна, за да почувствате ситост.

Други полезни храни: Рибата е храната, която съдържа един хранителен парадокс – колкото по-тлъста, толкова по-добре. Рибено масло укрепва стените на кръвоносните съдове; Яйцата – заради съдържанието си на фосфолипиди.

И така – не забравяйте следващият път, когато пазарувате, да заредите кошницата си с 5 яйца, зеленчуците и плодовете, които обичате, бадеми, хляб „100 Зърна” на фирма Елиаз и сьомга. Нея да я включите в храненето си само веднъж месечно, след заплата, Елиаз обаче не препускайте нито  ден.