Очаквате бебе? Пазете се от опасни почистващи препарати!

Наясно ли сте, че домакинските почистващи препарати, които се продават по магазините, не са безопасни за вашето бебе? Добре позната практика е преди бебето да се роди да дезинфекцираме дома си из основи. Това, което най-вероятно не знаете, е, че много от препаратите съдържат токсични съставки.

1162510.largeПредоставям на вниманието ви някои факти, които на първо време могат да ви се сторят шокиращи, но трябва да ги имате предвид, за да съумеете да защитите бебето си. Информираността води до вземане на предпазни мерки. Толуен, бензен, фенол и формалдехид са често използвани в домакинските почистващи препарати. Доказано е, че са токсични за имунната система и дори могат да причинят рак. Следете за тях.

Химическите токсини са много вредни за новородените, които са изключително чувствителни към тях. Малчуганите имат навика да пъхат всичко в устата си и един случаен контакт с такъв токсичен почистващ продукт може да доведе до фатален край. Родителите са тези, които трябва да ги предпазват от такъв вид заплахи и да са постоянно нащрек. За разлика от възрастните, бебетата нямат способността да съхраняват опасните вещества в организма си под формата на мазнини или да ги изхвърлят, така че отровните субстанции могат да ги засегнат много бързо. Тялото им не може да неутрализира токсини по начина, по които възрастните могат, защото имунната им система е по-слаба.

Надявам се, че не съм ви уплашила твърде много, но аз направих своето проучване още преди време и не мога да не го споделя с вас. Добре е всички бъдещи майки да го знаят.