Отговорът на този въпрос е много простичък – като се храните здравословно. В буквалния смисъл на думата красотата идва отвътре. Така че промяната, към която се стремите, ще започне отвътре и след това ще е видима отвън. Ако сте един от онези хора, които не ги интересува какво ядат, може би сега е времето да започнете. Аз бях от тях, но след като започнах да се храня както трябва, забелязах огромно подобрение в кожата ми.

Морска храна

Морската храна е едно от нещата, които ям редовно. Тя съдържа цинк и небезизвестните омега-3 мастни киселини. Сьомгата ми е любима, но е доста скъпа, затова тя ми е като нещо специално, което хапвам 1-2 пъти месечно. Ползите на цинка са много – помага за репродуктивната функция на клетките, в борбата с акне, оставяйки кожата свежа и без пъпки. Омега-3 пък се бори със сухотата на кожата и забавя стареенето ?.

healthy-skin-376x480Цитрусовите плодове

Цитрусовите плодове пък съдържат витамин C, а когато ги консумирате, получавате като бонус стегната кожа – затова и често се използват като съставки в кремове за тяло. Грейпфрутите, лимоните, портокалите, ацеролата, както и доматите, са богати на витамин C. Той помага за неутрализиране на свободни радикали, които са причина за преждевременно стареене на кожата. Колагенът е основен кожен протеин и се произвежда благодарение на витамин C.

Пълнозърнести храни

Консумацията на пълнозърнести храни води до по-овлажнена кожа. Антиоксидантен рутин се съдържа в пълнозърнестата елда и помага срещу кожни възпаления. Биотинът в пшеничните кълнове е ваш съюзник в бързото разграждане на мазнини. Липсата му кара кожата да изглежда суха. За разлика от преработените въглехидрати, консумацията на пълнозърнести храни прави тона на кожата ви по-здрав на вид.

Инициативата към по-здрава кожа е ваша – не го забравяйте! Очаквайте продължение на темата съвсем скоро…