Чувстваме се красиви, когато кожата ни сияе, косата ни е мека и лъскава, ноктите ни са здрави, в тонус сме и сме се отървали от онези излишни 2 килограма, които ни пречеха да влезем в любимите си дънки.

smile girlНо не забравяме ли нещо? Силната половина на човечеството се прехласва  по две неща – погледа и усмивката. Да се погрижим за миглите и очите е лесно – спирала, сенки, околоочен крем, но усмивката изисква малко повече внимание.

Зимата е сезонът, когато устните ни се пукат най- много. Студ, вятър, мъгла изсушават кожата и я карат да се подува и бели. Дамите, които пък са предразположени към херпеси имат един проблем в повече. Много от нас носят червило, гланц за устни, но колко си слагат отново след хранене или пиене на кафе. Затова, много по-лесно и удобно е винаги да си носите балсам в страничен джоб на чантата си. Лесен достъп, отваряте на бързо, нанасяте дори без огледало и прибирате.

Бъдете прилежни и към зъбите си. Там не можете да се да ползвате всякаква козметика. Посещението при зъболекар е наложително. Това, което можете да направите обаче е да поддържате дъха си винаги свеж с подходяща вода за уста и ментови дъвки, бонбони, лентички или спрей (по ваше желание). Ползвайте мека четка, за да не наранявате венците. Конецът също е важен, особено ако имате плътно подредени зъби.  За избора на паста се доверете на специалист, тъй като всеки отделен човек има различни нужди.  При някои костното вещество на зъбите пожълтява. Лекари препоръчват използването на пасти,  богати на флоур. Други имат проблеми с венците, а за трети е необходимо избелване.

Усмивката е важна, за да показвате радостта си и да заразявате околните с прекрасно настроение. Предавайте нататък най-човешката мимика на планетата.