plastic-surgeryЩо се отнася до силикона в устните винаги ще има мнения “за” и “против”. Истината е, че много жени биха се подложили на купища разкрасителни процедури, поради наличието на много комплекси относно собствения си външен вид. Аз пък съм от тези, които възприемат пластичната хирургия само като необходимо естетическо средство, ако жената или мъжът имат необходимост от оперативна намеса. Във всички останали случаи вярвам, че естественото си е най-красиво.

Жената и мъжът винаги са имали възможност да изглеждат добре. Грим се е ползвал още по-времето на Клеопатра, че и далеч преди това. Вижте, дори в момента и в най-нецивилизованите краища на планетата племена използват цветни бои, за да украсяват лицата си. Прическите били, са и винаги ще бъдат необходимо средство, допълващо вида на човек. Така че само тези две неща биха могли да подобрят цялостното човешко излъчване.

Тук много жени ще ме опровергаят като кажат, че все пак плътните устни, повдигнатите вежди и едрите гърди са слабост на мъжете. Би могло, но откога? Откогато в България се развихри чалгата и повечето малки момиченца замечтаха вместо балерини, булки и принцеси като пораснат да станат певици. Ако погледнем на Запад ще установим, че освен пищните латинки, почти няма жена певица или актриса, която да се подлага на подобни козметични операции, а повечето от тях са се превърнали в абсолютни секс икони. На никого не му пречи, че Дженивър Лопес, Камерън Диаз, Никол Кидман, Дженифър Анистън или други нямат големи гърди или кой знае колко плътни устни. Те обаче разчитат на цялостното си излъчване и подлагат много грижи за тялото и кожата си. На Изток ситуацията е съвсем различна. Особено в Япония и Южна Корея пластичната хирургия е в своя апогей, но там да си красив си има определени параметри и цялостна обществена линия. Азиатците най-често желаят да имат по-силно изразени клепачи и повдигнати вежди.

У нас пластичната хирургия е наистина необходима, ако сте преживели инцидент, имате крив нос или друга смущаваща лицева аномалия. Тогава е разбираемо, че даже за препоръчване да минете под скалпела, защото така самите вие ще се чувствате по-красиви, а и околните ще ви гледат с други очи.