Силиконови гърди
Красивите гърди

Първо да започнем с една от най-нашумялите теми – изкуствените бюстове. Няма да се опитвам да убеждавам, който и да било дали е добре да си сложите силикон или не, а ще се осланям на информация на база мнението на хората.

Пластичната хирургия по принцип се грижи за проблеми с външния вид, т.е. за дефекти по тялото, които притесняват хората и влияят на тяхното самочувствие. В днешно време обаче силиконовите бюстове не се слагат, само защото има някакъв проблем, а най-вече от прищявка или пък възможност за реализация.

Голяма част от жените, които си слагат силикон в гърдите страдат от комплекса, че истинските им гърди са малки без да си дават сметка, че големите гърди събуждат най-вече първичните инстинкти при мъжете. Не винаги по-големи гърди правят жената по-красива. Те също имат своите недостатъци като тежестта им, която оказва влияние върху гръбначния стълб и често се получават изкривявания, както и по-бързото увисване. Дори е много по-логично жена с големи гърди да потърси силиконови импланти, за да ги запази повдигнати.

За да е доволна от външния си вид една жена първо трябва да има правилната оценка за себе си – т.е. да знае как я възприемат околните. И ако наистина се убеди, че се налага да има по-голям бюст, чак тогава да прибягва до пластичната хирургия.