Искате да имате ослепителна червена коса, която отговаря на характера ви и привлича погледите навсякъде? Сигурно сте забелязали обаче, че много скоро, след като сте боядисали косата си в желания нюанс, тя избледнява и започва да придобива оранжев оттенък. В тази връзка има някои правила, които трябва да следвате, за да се погрижите за безупречния вид на червената коса. Да започваме.

Червените пигменти са трайни, но без защита те избледняват, което не се отразява добре на външния вид. Сред най-големите врагове на червената коса, е слънчевата светлина. Следователно UV защитата за коса, е не само основен приоритет през лятото, но и целогодишно. Защото, дори когато навън е мрачно, UV лъчите проникват през облачната покривка и увреждат косата. Колкото по-интензивно е слънцето, толкова по-голяма трябва да бъде защитата за косата. Като бонус могат да се използват също шапки, шалове.

Трябва да знаете също, че червената коса е много чувствителна. Тя може да избледнее бързо в следствие на козметиката и продуктите, които използвате. Затова в идеалния случай използвайте шампоани, балсами и маски, които са направени специално за боядисани или червени коси. Те са обогатени със защитни вещества, подхранващи масла и допълнително червени пигменти. Тези продукти не променят естествения тон на косата, просто го освежават и придават допълнителен блясък. Важно е също да запомните, че твърде горещият душ също изсушава косъма и измива цвета.