Здравейте, изпробвахте ли вече някой от съветите, за които ви споменах върху червената си коса? Надявам се, че да, защото продължавам със следващата порция полезна информация.

На тези, които са естествено руси, им е по-лесно, когато искат да боядисат косата си в червено. Червените нюанси или оцветявания се проявяват най-добре върху светъл основен цвят. Ако, от друга страна, искате да превключите от кафяво или черно до червено, трябва да го направите в две стъпки: първо косата трябва да се изсветли, след това да се сложи боя. Тази процедура обаче може да бъде доста увреждаща, дори и върху здрава коса. Затова, помислете преди да действате и задължително се обърнете към услугите на фризьор.

Вече говорихме за непривлекателния оранжев оттенък, който червенокосите придобиват след време. Причината е в съдържащите се твърде много червени пигменти, които дразнят добавения цвят. Зелените или сините пигменти създават оптичен баланс, това са така наречените „пепелни тонове“. Като допълнителни цветове към оранжевото, те балансират нежелания блясък. В случай на леко обезцветяване може да е достатъчен мек сребърен шампоан, който се намира почти навсякъде.

От друга страна, за да неутрализирате интензивен оранжев оттенък, имате нужда от интензивен пепеляворус или пепеляво-кафяв оттенък, в зависимост от това дали искате светъл или тъмен резултат. И тук отново важи: не правете това у дома си сами, обърнете съм към фризьор.

Ако искате да разнообразите и боядисате червена коса в кафяво или черно, може да установите, че основният червен тон просто няма да изчезне бързо. Защо е така? Вероятно сте избрали цвят за коса, който има интегрирани червени пигменти. Това често се прави, за да се придаде на косата преливащ се нюанс. Въпреки това, ако този червен ефект не е желан, трябва да се използва „пепеляв цвят на косата“. Зелените и сините пигменти правят косата по-хладна и предотвратяват червения оттенък . Ако приемем, че изобщо го искате. Защото червените нюанси просто правят външния вид интересен и придават индивидуалност. А и може да говорим за смела личност, която не се страхува да изпробва нови неща, нали?