Ако заглавието на тази статия е привлякло вниманието ви, то може би и вие като мен предпочитате бижутата, изработени от сребро. Факт е, че благородният метал присъства в живота ни от хиляди години, като още в древността е намерил приложение под формата на различни украшения и накити. Тази тенденция се е запазила и до днес, като от няколко години сребърните талисмани, гривни и синджири бележат своя апогей.

Питали ли сте се обаче, какво отличава сребърните бижута? Те се свързват с божествената сила и мистицизма на луната и морето. Освен това среброто е изключително нежен, фин и семпъл метал, който автоматично навява асоциации за чистота и ново начало. Ще ви кажа и друго – бижутата от сребро носят символика на база формата и значението си.

На този принцип са заложили и в онлайн бижутерия Viano. На нейната страница попаднах съвсем случайно, търсейки си сребърен талисман за късмет и щастие в живота. Там попаднах на богат асортимент, като за моя радост, всеки артикул имаше описание с посланието, което носи.

Сребърен талисман под формата на панда например, оказа се, че изразява близко приятелство, доверие и грижа. Висулка от сребро кактус пък символизира защитата на дома, носи положителна енергия и напомня за устойчивост по време на всички ежедневни борби, които водим. А вие знаехте ли, че пчелата не е просто работливо насекомо, но се свързва и с идващата от слънцето мъдрост? Или пък, че жирафът във формата на талисман изразява уют, дружба и топли отношения?

За мен всичко това беше нова информация, която научих в сайта на Viano и която ми помогна в няколко направления. Но основното е, че успях да се запозная със значенията на много животни, предмети и символи, изработени като талисмани. И разбира се – успях да избера бижу, подходящо за моята същност и такива, които мога да подаря на близките си хора.