Що се отнася до цялостния ни стил, ние искаме обувките да са чисти както отвън, така и отвътре. За целта трябва да се погрижим за вътрешността им и да премахнем лошата миризма. Как да стане това, ще ви дам няколко съвета в тази статия.

Най-изложени на замърсяване са стелките, тъй като през пролетта и лятото носим обувките си боси. Прахът и мръсотията, натрупани по краката, лесно се прехвърлят във вътрешността на обувката и оставят следи от краката. Как да почистим стелките на обувките си? В тези материали мръсотията може лесно да се отстрани с малко вода и сапун за гущери.

С кожените стелки е малко по-трудно, защото не обичат водата. Най-добре е да ги почистваме с леко влажна кърпа, но никога да не ги мокрим директно с вода. Ако кожените ни стелки са много замърсени, по -добре да ги сменим. Най -добрият вариант са естествените материали, при които кракът се поти по -малко. Избирането на тези с активен въглен ще предотврати развитието на бактерии и гъбички в обувката ни. Важно е обаче да сменяме редовно стелките си, когато започнат да се появяват първите признаци на износване.

А поради лошата миризма в обувките ни, страхували ли сте се да се събуете, когато някой е наоколо? Да, случвало се е на всички ни. Но не бива да се притесняваме, защото премахването й е по-лесно, отколкото си мислим. Най-ефективният начин е да използваме специални спрейове и дезодоранти за обувки. Те са предназначени да освежат и поддържат обувките ни чисти и да премахнат замърсяванията. Освен това предотвратяват развитието на бактерии, премахват миризмите, използват се бързо и имат незабавен ефект.

Домашните средства за премахване на миризмите също могат да бъдат ефективни. Съставките ще открием в кухненския шкаф или хладилника. Първият вариант е да използваме чай. Поставяме няколко торбички сух чай в обувката си и ги оставяме за няколко часа, те ще поемат миризмата. По същия начин може да използваме пресни кори от цитрусови плодове. Техният приятен аромат ще реши проблема с лошите миризми.