Един често срещан козметичен проблем

washingface37003530Здравейте! Днес ще поговорим за един доста често срещан проблем, за който някои жени изобщо не подозират – удебеляването на кожата.

Кожата е орган, но и аксесоар. Също както гъстата и плътна, лъскава коса,  чистата и гладка кожа са слабост на много мъже. Колко и да не ви се вярва голяма част от представителите на силния пол вярват, че тъкмо това са двата определящи детайла, които правят жената най-желана.
Експерти дори доказват магнетизма на кожата. Едно от проучванията по темата, който наскоро гледах, беше доста интересно. На 3000 мъже бяха показани две снимки на една и съща жена – на едната тя е едва забележимо гримирана, а другата – без макиаж, с леко зачервени бузи. Повече от половината мъже посочиха като по-привлекателна жената с червените страни.

Всичко това е чудесно, но и малко комплексиращо. Истината е, че има жени, които не могат да се похвалят с хубава кожа. Най честите оплаквания са омазняване, нараняване или акне. В повечето случаи дори след лечението на акне, порите остават разширени, а на места кожата се удебелява.

Удебеляването е малък козметичен недостатък, в следствие продължителната борба с кожните недостатъци. За съжаление лечението показва бавни резултати и е в продължителен период от време. Най-често засегнатите зони са брадичката, носа и синосите – участъци, където акнето се проявява най-силно. От честото травмиране, мазане, натиск с тампон, или дори отстраняване на връхчета и комедони, кожата, в опитите си да се регенерира сама, компенсира нараняването като произвежда повече епителни клетки. В следствие най-горния слой на епидермиса се уплътнява повече от нужното.

За радост има лесен начин да се преборите с този не много красив ефект, който обаче изисква постоянство: опитайте се да се въздържате от допълнително нараняване на проблемните зони. Използвайте маски за свиване на порите и нежен крем.  Някои козметици препоръчват и пилинг. Очаквайте забележим ефект едва след всекидневно едномесечено използване.