През зимните месеци, когато е студено и ветровито, очите ни изсъхват по-лесно. Смогът, известен като замърсяваща мъгла, се състои от дим и прах в суспензия, която обикновено се образува над големите градове. Всичко това може да предизвика постоянно усещане за сухота в очите и да отслаби зрението ни. Ако искаме да намалим дискомфорта, трябва просто да сложим слънчеви очила, за да предпазим очите си от вятъра и вредното замърсяване. Гарантирам ви, че много бързо ще може да забележите разликата.

Ако носим контактни лещи, може да използваме и слънчеви очила, за да ги поддържаме по-чисти и свежи за по-дълго.

Искате ли да знаете друга причина, поради която трябва да носим слънчеви очила през зимата? Чисто и просто за комфорт. В ясни дни и когато вали сняг, често примижаваме, за да видим нещо по-ясно: знак, светофар или познат. Със слънчевите очила може по-добре да контролираме способността си да виждаме добре, така че не забравяйте да ги вземете в колата или на зимно пътуване в планината. Въпросът не е само на комфорт, но и на безопасност.

Смятам, че вече представих голям брой аргументи защо трябва да носим слънчеви очила през зимата. Така че е време да преминем към естетиката. Стиловете с тъмни слънчеви очила изглеждат наистина добре, както ни показват известни личности и влиятелни лица. Така че защо не почерпим вдъхновение от тях и да не си осигурим едновременно стилна визия и защита?