Използвате ли масло за лице в своите beauty ритуали? На пазара съществува богато разнообразие от продукта, подходящо за различните типове кожа и нужди. Хубавото на маслото е, че се абсорбира бързо и остава само много тънък слой, който предпазва кожата от влиянието на околната среда.

Ако се борите с мазна кожа, вероятно трябва да се напънете малко, за да нанесете допълнително масло. Но си струва. Качествените масла за лице могат да регулират производството на себум и дори да се борят с възпалението. Аргановото масло е особено добро за това. Маслата за лице могат да се използват и за борба с пигментните петна и забавяне на стареенето на кожата. Тук се препоръчва използването на масло от шипка.

За да може маслото за лице да развие оптималния си ефект, трябва да обърнем внимание на реда, в който нанасяме отделните продукти. Важно е първо да почистим добре лицето си, след това да използваме маслата, едва след това крема за лице и накрая слънцезащитния крем. Възможно е също да смесите крема за лице или фон дьо тена с няколко капки масло за грижа, за да осигурите перфектния блясък.

Маслото за лице може не само да се нанася върху почистена кожа, но може дори да се използва за самопочистване. Има смисъл предварително да премахнем грима от лицето и след това да масажираме маслото в кожата с кръгови движения. Ако е необходимо, излишният продукт може да се отстрани от кожата с памучен тампон или хавлиена кърпа.