Кралското семейство винаги е интересувало обществеността и често е под светлините на прожекторите. Знаем много неща за почти всеки негов член, а ето, че стана известно и менюто, което обича да си похапва самата кралица Елизабет Втора. За това разкрива един от личните ѝ готвачи, като подчертава, че вкусовете ѝ за храната са едни и същи вече над 50 години.

Кралицата започва деня си с чай без захар, но с малко мляко и бисквитки. След като мине сутрешния тоалет на Нейно Височество, идва ред на закуската, която е основно от плодове и зърнени храни. Обядът пък е богат на протеини и ниски стойности на въглехидрати. Той често включва сьомга или морски език, приготвен на скара, като към ястията се добавят тиквички, спанак или други зеленчуци. Печено на скара пиле и лека салата също са сред любимите обедни специалитети на Елизабет Втора.

Следобедната закуска, разбира се, се състои от черен чай и плодова торта. Вечерята пък следва правилото да преминава без наличието на нишесте. Менюто може отново да включва поширана или на скара риба, гарнирана със сезонни зеленчуци.

Направи ли впечатление, че нещо липсва? Да, това е десертът. Кралицата не държи на него, но си признава, че има слабост към черния шоколад. На домашният шоколадов сладкиш не може да устои дори кралска особа, затова си го позволява понякога.