Защо не трябва да се страхуваме от старостта?

Красотата и младостта са застъпени в голяма степен в много истории, митове и легенди. Знаем на какво са способни вещици и магьосници, които искат да останат вечно млади от редица приказки, които са ни разказвали като деца.

Всеки човек иска да запази младостта си, заради визията, силата и издържливостта на тялото. Благодарение на младостта си имаме възможност да правим повече неща, да учим повече, да се развиваме по-бързо. С течение на времето тялото ни започва да се амортизира и претърпява промени. В резултата повечето хора започват да се притеснява и страхуват от безмилостния ход на годините.

Недейте! Не трябва да се страхувате от старостта, защото всяка промяна, според мен, е промяна за добро. Вярвам, че е така. 35 years old woman2С течение на годините младите момичета и момчета се оформят като жени и мъже. Лицето узрява, имат по-красив и здрав вид. Жените вече имат достатъчно приемливи черти, за да слагат грим, провокативни дрехи и високи обувки, без това са изглежда смешно. Мъжете могат да демонстрират дори зрялост, без това за се приема зле от околните. Той вече не изглежда толкова млад, за да е преуспял толкова бързо – това ще си помислят околните.

Натрупаните години ни дават повече опит и вече знаем как да го използваме. Лицето ни се е променило спрямо тези опит и имаме изглед на поумнели, интелигентни, зрели хора. Това е плюс като се има предвид, че много младоци изглеждат наивни и неуверени.

Полета на времето не означава непременно, че тялото ни няма да се чувства добре. Ако тренираме или поне спортуваме за удоволствие, храним се сравнително правилно и добре ще сме по-дълго време здрави и силни.

Моето лично мнение е, че жените и мъжете между 35 и 45 са в разгара на младостта си. Те изглеждат добре, знаят как да се справят в живота си и са достигнали определени върхове в личен и професионален план.  Примерите са много. Едни от най-ярките са Катрин Зита Джоунс, Анджелина Джоли, Лийв Тейлър. Смятате, че те изглеждат добре, защото имат много пари и могат да се подлагат на какви ли не процедури. О не, не смятам – точно те – не. Те са млади и поддържани, просто защото имат желанието да го правят.