Живеете в Пловдив? Той е най-красивият град, нали? И аз мисля така! Аз съм пловдивчанка, живея и съм живяла почти през целия си живот в този прекрасен град. Понякога обаче ми писва да стоя в него и имам нужда от разнообразие, особено през почивните дни. Затова съм намерила много готини местенца, които са супер за разходка през свободното време. Ще ти ги споделя, за да можеш и ти да се възползваш от тях.

Асеновата крепост. Чудесно място приятна обиколка, хубави природни пейзажи, съчетани с история и красота, много красота.

Бачковският манастир. Мисля, че няма човек, който да е от Пловдив и да не го е посещавал. Той е един от най-старите манастири в България. Създаден е през 1083 год. от Григорий Барукянин.

Белинташ. Белинташ е една от най-страхотните забележителности около Пловдив, която се намира в южната посока от Пловдив. Местността е известна със силната си енергия и мистика и привлича туристи от цял свят. Има всякакви теории какво точно е представлявало, но едно е сигурно тази забележителност трябва да се посети. 🙂

Пещера и крепостта Перистера. Пещера е едно страхотно градче близо до Родопите. Интересното на крепостта Перистера е архитектурата с кули, които всъщност са църкви.

Има още много места, стига да имате желание да пътувате, просто отворете картата и пътешествайте.