Да, възможно е. Има начин, когато един ден забременеете, да не изпитвате или поне да намалите онзи досаден дискомфорт, болките в тялото и тежестта във всяка ваша клетка. Процесът обаче е дълъг и труден и изисква да започнете преди още да ви хрумне, че някой ден всички тези усилия ще ви помогнат да преживеете по-лесно бъдещата си бременност.

Не се стряскайте! Тук тайната е проста – упражнения и здрава мускулатура. Това е, от което се нуждаете. Защо ли?

pregnancy-picturesЗамислете се логично. По време на бременността тялото ни става по-тежко. За 9 месеца кантарът може да покаже, че сте приблизително 15-20 килограма по-тежки, отколкото преди това. Тези килограми варират индивидуално при всяка жена, така че е възможно цифрата да е както по-голяма, така и по-малка. Факт е обаче, че колкото и да е, вие самата трябва да носите на гръб тази тежест, буквално. Никой не може да ви отмени в това задължение, колкото и да му се иска.

Основната тежест по време на бременност пада върху кръста и върху ставите ви. Колкото по-голям става коремът ви, толкова повече той ви повлича напред и за да го удържите, напрягате кръста си. Има няколко основни мускулни групи обаче, които ако са достатъчно развити, ще поемат достатъчно от новопоявилата се тежест без да ви причиняват дискомфорт. Затова трябва да имате здрав гръбнак, а той се постига с месеци и може би години редовни тренировки. Всеки от нас има мускули, които държат гръбначният му стълб изправен, не се съмнявайте в това. Ако обаче те са по-развити, ще държат гръбнака още по-стегнат и няма да позволяват коремът да ви повлича напред.

Мускулите на корема са втората важна мускулна група. Те са важни, защото също поемат част от тежестта и не позволяват цялата работа да пада върху кръста ви. Така че, да, жените с плочки имат по-лесна бременност. Вдъхнових ли ви за няколко коремни преси?

Здрави крака означава здрава основа. Бебето ще иска да бъде разхождано още преди да се роди. А и вие самата ще се побъркате, ако по цял ден само лежите, не мислите ли? Затова силни мускули на краката означава повече движение във всеки етап на бременността.

Това е от мен, а за съветът ми може би се досетихте. Тренирайте, бъдещи майки, за доброто на вас самите и личния ви комфорт.