Какъв е вашият начин да се отпуснете след тежък работен или обикновен ден? Масаж, вана, разходка или приятна вечеря. Тези са първите предложения, които ми изскачат.

Днес ще излезем от клишето и ще ви разкрия за една нова опция за релаксация, която набира популярност по целия свят. За съжаление в България все още не се е появла, или поне аз не съм попаднала на нея.

Сега сигурно се зачудихте какво ще е това. Ето го и иновативния начин за релакс – медитация чрез виртуална реалност.

Какво представлява? При нея чрез VR очила и слушалки потребителят се потапя в спокойна и релаксираща среда. Този метод позволява избягване от реалния свят, за да се гмурне съзнанието и тялото в мирна обстановка. Тя може да бъде плаж, гора или дори космическо пространство, в които да се взаимодейства. По този начин се получава пълно потапяне на място, в което се усеща спокойствие. Целта на локациите е да намали значително стреса и да увеличи чувството на спокойствие.

Този метод е абсолютно отражение на възможностите на 21 век, защото комбинира медитация с технологията на виртуалната реалност. Така предлага новаторски начин за постигане на дълбоко релаксиране и отпускане на тялото. Тя е особено полезна за тези, които имат затруднения с традиционните методи на медитация или искат да пробват нещо различно. Също така, този подход може да бъде много ефективен за хора с ограничена мобилност или за тези, които живеят в градска среда и нямат лесен достъп до спокойни природни места.

Аз бих го пробвала и доколкото разбрах се предлага съвместно с терапия за лице в Испания. Така че защо не да съчетая приятна екскурзия с релаксираща новост.