Тези от вас, които следят сутрешното предаване на една от националните ни телевизии – „Преди обед“, знаят, че всяка седмица се излъчва рубриката „Променените“. Тя цели да даде допълнителна увереност на жените, които са претърпели тежки удари от живота. Концепцията e да се постигне външна красота, която е еквивалент на вътрешната. В същото време запознава и зрителите с различни козметични процедури.

Доста ми допада идеята на рубриката „променените“. Но тя ме накара и да се замисля какво и колко ни е необходимо и дали изобщо трябва да се променяме. Това е суета или просто грижа към себе си?

Когато ежедневието ни превземе, все по-малко остава да отделим от времето си за красивата ни визия. А пък и да не се лъжем – и цените за всяко удоволствие са високи. Тук надделява чувството и мисълта дали пък не е по-добре да ги инвестираме в развитието на децата, или за следващия ремонт. С тези разсъждения е съвсем естествено никога финансите да не стигат за красота и понякога жените се занемаряват визуално. А това може да рефлектира и върху взаимоотношенията с половинката, както и със самочувствието и кариерното развитие.

Погледнато от тази гледна точка, то задължително трябва да обърнем внимание на себе си и да си подарим грижа. Но аз имам и друга перспектива – дали пък да бъдеш естествен не е по-голяма сила?

В материалния свят на 21 век, когато всичко е силикон и филър, то трябва ли да сме в крак с тенденциите? Ако нямаш хубав маникюр, боядисана коса, скъпи дрехи, грим, мигли, вежди и още екстри, просто си различен. Но пък от някои се приема за липса на вкус и поддържане. За мен пък е много по-ценно да се изправиш срещу света в пълня си естествен блясък. Тогава имаш истинско самочувствие и си сигурен, че може да постигнеш всичко. В тези случаи времето за теб може да бъде изразено в четене на книга, в пътуване, в организиране на дома или пък в разработване на гениална идея.

А вие от кои променени искате да сте?