Една от най-сериозните теми във всяка държава е здравеопазването. То е не само необходимо, но и доста скъпо. Този факт принуждава милиони хора да не желаят да се погрижат за здравето си и си създават още редица проблеми.

Аз обаче искам да ви споделя полезна информация. За някои от вас може да е нова, а за други да е всеизвестна, за трети пък – трудна за тестване.

Наскоро ми се наложи да ми помогнат с проблем на ставата на челюстта. Това включваше посещение при много специалисти. Един от тях е по лицево-челюстна хирургия и работи съвместно като преподавател в дентален факултет. Бях изключително изненадана като ми предложи опцията необходимите рентгенови снимки и самата физиотерапия да се проведат именно там. При студентите. Причината е главно финансова, защото в университетската част цените за тези услуги са буквално символични. При мен обаче не бяха студенти, а хора с опит, които извършиха работата си безупречно.

Поразрових се и се оказа, че ако имате нужда от брекети, от коронка, вадене на зъб и какво ли още не, то спокойно може да се обърнете към студентите от дентален факултет. Те, разбира се, ще се учат върху вас, но под зоркия поглед на преподавателите си. А за вас остава и финансовото удовлетворение, което не е никак малко.

Споделих тази информация и на мои познати, като се оказа, че не малка част от тях са били при студентите дентална медицина. Някои от тях са много доволни, втори не толкова, а трети даже не могат да си помислят да се доверят на учещи се. Последните донякъде ги разбирам, но все пак не е ли това по-добър начин да се обучат младите от даване на години безплатна работа при светилата в професия, и то ако успят да се доберат до тях?!

Надявам се тази информация ви е била полезна и оттук нататък вие да прецените къде, как, защо и кого да посещавате.