Началото на учебната година е съвсем близо и е добре да подготвим ученическите пособия от рано. Вярвам, че най-важният елемент е раницата. Тя трябва да е устойчива и с подходящ размер, съобразен с възрастта на ученика.

За учениците от начален етап е много важно раницата да е удобна, функционална и да се харесва на детето. Първо обаче ще обсъдим техническите въпроси. Малка ученическа чанта с капацитет до 10 литра ще бъде отличен избор за деца в предучилищна възраст. Варианти до 20 литра са подходящи за ученици от началното училище, докато моделите с по-голям обем са полезни за ученици от гимназията. Обърнете внимание и на презрамките, тъй като те трябва да са устойчиви и по-широки, за да не се впиват в раменете и причиняват дискомфорт.

Освен това трябва да проверите дали ученическата раница е с подсилено дъно, за да не се деформира от тежестта на учебните пособия. Също толкова важни са отделенията: идеалното положение е да има поне две, така че ученикът да може да отдели например закуската и питието си от книгите и моливника.

Нещо, към което повечето родители се стремят са светлоотразителните елементи, които да направят детето им по-видимо, тъй като идват по-къси дни и ранно свечеряване. На някои модели ученически раници вече ги има, но можете да си ги закупите и сами да ги поставите.