И това лято сме свидетели на природните катаклизми. От няколко години насам лятото вече не започва от май-юни месец, а едва юли и завършва около октомври, пролет и есен почти няма, а всичко това се отразява както на хората, така и на природата.

Днес научих нещо много интересно. Става въпрос за една двойка, която живее в Бразилия. Повечето хора знаят, че там природата е доста богата както на растителни, така и на животински видове. Става въпрос за един бразилски журналист, които отива на мисия в Източна Африка. Отразявал е геноцидът в Руанда. След ужасът, който е преживя там, той се връща в Бразилия, но и там не е заварил това, което е оставил. Голяма част от горите вече са пустощ, а с това и много от животинските видове бягат, за да търсят храна. Много от реките вече са пресъхнали. Тогава, съпругата му предлага да възстановят една част от горите. Само те двамата няма как да се справят с тази задача, затова наемат и 24 работници. Междувременно журналиста изготвя и набира в интернет пространството доброволци, които да им помогнат за постигането на целта. За двадесет години усилена работа, резултатите са впечатляващи. Благодарение на възстановените гори много от екзотичните животински видове се завръщат. Двадесет години труд и отдаденост биват възнаградени с постигнатите резултати.

Тази двойка ни показва, че въпреки, че крачим с малки стъпки, ако имаме търпение, воля и желание, всичко може да се постигне. Адмирации за тях и делото им.