Нека Адвокат Янко Янев се погрижи за проблемите със застрахователя

Случвало ли ви се е да имате проблеми със своя застраховател? Ако отговорът ви е ДА, тогава имате нужда от услугите на адвокат Янко Янев и неговите колеги.

Ако за секунда се замислим, ще установим, че всеки от нас има нещо застраховано. Първото и задължително такова е автомобилът. Гражданската отговорност (ГО) е онази, която никой от нас не може да избегне колкото и да му се иска. Знаете ли обаче какво ви се полага, когато си плащате годишните вноски по нея?

Застрахователят, от който сте закупили своята ГО, трябва от свое име и вместо вас да покрие всички щети, ако вие причините ПТП. Ако сте доказано виновен за нанесени щети или телесни увреждания към трето лице, вашият застраховател е длъжен да изплати на увреденото лице сума, която да покрие съответните разноски. Застраховката ви би трябвало да важи за територията на всички страни членки от ЕС, а за останали да е валидна след изкарване на т.нар. Зелена карта.

Дори да ви звучи объркващо, запомнете най-важното: ако вие сте виновен за причинено ПТП, не дължите никому нищо. Вашият застраховател е този, който трябва да поеме възникналите финансови задължения. Това би могло да рефлектира върху вас единствено, ако нямате някой от задължителните по закон документи – за преминат технически преглед например , употребили сте алкохол или сте избягали от ПТП . Ако обаче сте изпълнили предписанията на закона, вашия застраховател отговаря вместо вас, въпреки че сте направили грешка и сте причинили ПТП. В някои случаи е възможно да ви повишат вноската по Гражданска отговорност, защото вече се водите рисков шофьор.

И сега ви питам: случвало ли ви се е застрахователят да ви е отказвал обезщетение? Или да ви е карал вие да плащате за нанесени щети? Бягал ли е от отговорност? Намирал ли е претекст за нещо подобно?

Истината е, че застахователите в България познават добре вратичките на закона и умеят да ги манипулират. За обикновения човек думите им звучат логично и убеждаващо. Но дали са такива наистина? Попитайте адвокат Янко Янев, за да ви обясни как стоят нещата.

Преди месец мой познат причини леко ПТП. Натиснал по-силно газта на един светофар, за да догони зеленото (което всеки от нас е правил). Влязъл в кръстовището на жълто, но докато излезе оттам, лявозавиващите тръгнали и станало каквото станало. За щастие нямало пострадали, но колите се ударили. Застрахователя на моя познат започнал да му обяснява как той бил виновен и затова трябва да поеме разноските… представяте ли си? Когато чух, веднага му казах да си намери адвокат и да си търси правата. Така попаднал на кантората на адвокат Янко Янев. Избрал него, защото е юрист, който е специалист именно в застрахователно право с казуси след претърпяно ПТП. В момента тече дело, но съм сигурна, че застрахователя ще загуби. Със сигурност се е надявал, че няма да се стигне дотам, но уви. Адвокат Янко Янев си знае работата и умело ще защити правата на своя клиент. Сигурна съм.